perjantai 3. elokuuta 2012

Mansikkajuustokakku

Kun on kesä ja mansikkasato parhaimmillaan, on miltein pakko tehdä tuoreista mansikoista jotain herkullista. Viikonlopun vieraan toiveesta tein mansikkajuustokakkua. Halusin tehdä oikein kunnon mansikkaista kakkua ja sellaista siitä tulikin. Tein juustokakun pieneen irtopohjakakkuvuokaan eli tuplaamalla ohjeen saa tavallisen kokoisen (n. 20 cm halkaisija) kakun. Viikonloppuvieraan kommentti: ”oli vähän turhan hyvä kakku”.



Pohja:

75 g täysjyvädigestive keksejä

25 g sulatettua voita


Täyte:

2 liivatelehteä

1/4 dl sitruunamehua

½  prk maitorahkaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

mansikan paloja

Koristeeksi mansikoita

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.

 Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilliinisokerilla. Lisää hiukan lämmin liivateseos vatkaten ja kermavaahto ja paloitellut mansikat varovasti nostellen.

Ripottele keksipohja päälle mansikan paloja. Kaada täyte keksipohjan ja mansikoiden päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Koristele ennen tarjoilua mansikoilla.



Tässä vielä palanen ennen herkutteluhetkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti